Nogomet
72

Neymar: Uživao sam igrati s Kakom, on je pravi vođa

Totalsport
Neymar (Foto: Arhiv/AFP)
Neymar (Foto: Arhiv/AFP)
U švedskom Malmeu nogometne reprezentacije Brazila i Iraka su u četvrtak odigrale prijateljski meč kojeg su vrlo lako, sa 6-0, u svoju korist kraju priveli Brazilci.

Treba posebno naglasiti da je nakon dvogodišnjeg izbivanja iz brazilske reprezentacije, igrač Real Madrida Kaka, postigao jedan pogodak u ovom visokom slavlju. Uz njega je dvostruki strijelac bio Oscar, dok su po jedan još postigli Hulk, Neymar i Lucas.

"Bila je čast igrati s Kakom, on je pravi vođa. Nadam se da će i dalje biti na visokom nivou i da će biti s nama u reprezentaciji", rekao je o Kaki brazilski as Neymar.

"Lijepo je vratiti se u reprezentativno okruženje. Lijepo je bilo igrati s nekim novim dečkima. Mogu reći da Brazil ima veliku perspektivu jer su ovo sjajni nogometaši. Meni je strašno drago što sam postigao pogodak. Iako je suparnik bio dosta slabiji od nas, ovu smo utakmicu shvatili ozbiljno. Pogotovo ja, jer u reprezentaciji je uvijek tako, posebno u ovakvom povratku kao što sam ga imao", kazao je nakon meča Kaka.