Jasna poruka Realu i Barceloni
0

Neymar potpisao novi ugovor za Santos

Totalsport
Neymar (Foto: Reuters)
Neymar (Foto: Reuters)
Brazilski 19-godišnji nogometni dragulj Neymar poslao je jasnu poruku Real Madridu i Barceloni, pretendentima na njegove usluge. Sa svojim klubom Santosom je potpisao novi ugovor s poboljšanim uslovima.

Suprotno brojnim i učestalim medijskim nagađanjima kako će se napadač Santosa i brazilske reprezentacije sljedeće godine preseliti u Španiju, odnosno u jedan od dva najjača španska kluba, Neymar je potpisao unosni ugovor sa svojim aktualnim klubom. Brojke nisu objavljene, ali je poznato da se radi o lukrativnom ugovoru koji će Neymaru omogućiti puno bolju zaradu, ali i jednog dana njegovom klubu također, jer je povećan i iznos odštete u slučaju prelaska u neki drugi klub.

"Naymer je sretan što može ostati u Santosu barem do 2014. godine. Nakon toga će odlučiti gdje će nastaviti karijeru", izjavio je za Lance agent mladog napadača Wagner Ribeiro.

Lance javlja kako je novi ugovor djelomično financirao Banco di Brasil, koji je ranije kontaktirao Neymara s namjerom snimanja reklamne kampanje koja uključuje Neymarovu participaciju.

Očekuje se da će Neymar sada zarađivati oko 1.200.000 eura mjesečno. Inače, ugovor sa Santosom vrijedi mu do 2015. godine.