Brazilska Serie A
12

VIDEO / Neymar ponovo genijalan

Totalsport
Neymar
Neymar
Novi dašak nogometne genijalnosti prezentirao je u srijedu navečer talentovani brazilski napadač Neymar. U 200. nastupu za Santos postigao je još jedan od svojih čudesnih golova.

Priča je tim nevjerovatnija kad se uzme u obzir da je tek nešto više od 24 sata ranije Neymar igrao za reprezentaciju Brazila u Poljskoj i zabio dva pogotka protiv Japana. Nekoliko sati nakon povratka kući 20-godišnji nogometaš je uskočio u klupski dres s posebnim brojem 200 i u 31. kolu nacionalnog prvenstva predvodio Santos do remija (2-2) protiv Ronaldinhovog Atletico Mineira.

Santos je poveo već poslije 19 sekundi pogotkom Ezequiela Mirallesa, da bi u 11. minuti Neymar primio loptu na centru, pa je gurnuo kroz noge jednom suparniku, potom se u sprintu riješio još dvojice i zabio za 2-0. To mu je 119. pogodak u dresu Santosa. Atletico je već do kraja poluvremena izjednačio pogocima Bernarda i Joa i taj se rezultat zadržao do kraja.

Gosti tako nisu iskoristili priliku da se bar malo približe vodećem Fluminenseu koji je u derbiju u srijedu odigrao 2-2 protiv trećeplasiranog Gremija. Za razliku od dvoboja Santosa i Atletica, u ovom se sve najvažnije dogodilo u drugom poluvremenu. Gremio je poveo pogotkom bivšeg brazilskog reprezentativca Elana, Fluminense je preokrenuo golovima Digaa i Sobisa, da bi u 86. minuti konačnih 2-2 postavio neuništivi 38-godišnji Ze Roberto, nekadašnji nogometaš Bayera, Bayerna i HSV-a.

Fluminense, koji je prije ove utakmice bio na pet pobjeda u nizu, na tabeli ima devet bodova više od Atletico Mineira i 11 od Gremija.

Brazilska Serie A, 31. kolo:

Fluminense - Gremio 2-2 Santos - Atletico Mineiro 2-2 Internacional - Figueirense 2-3 Coritiba - Nautico2-1 Bahia - Palmeiras 0-1 Cruzeiro - Corinthians 2-0 Portuguesa - Flamengo 0-0

Redoslijed: 1. Fluminense 69, 2. Atletico Mineiro 60, 3. Gremio 58, 4. Sao Paulo 52 (-1)…