Romario ponosan
0

"Neymar je moj nasljednik s brojem 11"

Totalsport
Legendarni bivši brazilski nogometaš i reprezentativac Romario oduševljen je, poput mnogih njegovih sunarodnjaka, talentom koji posjeduje 19-godišnji napadač Santosa Neymar.

Danas 45-godišnji Romario zabio je u dresu brazilske selekcije 55 golova u samo 70 nastupa u brazilskoj reprezentaciji, s kojom je osvojio naslov prvaka svijeta 1994. godine, prvi za Brazilce nakon 24 godine čekanja.

Romario i danas budno prati sve događaje u brazilskom nogometu. Nakon što je prošle sedmice Neymar u prijateljskoj utakmici i pobjedi Brazila protiv Škotske 2-0 u Londonu zabio oba gola, Romario nije skrivao svoje oduševljenje.

"Moji najbolji trenuci u nogometnoj karijeri bili su u dresu s brojem 11 u brazilskoj ekipi. Neymar je već danas zvijezda, jako mi je drago što je odabrao taj dres s brojem 11. Nadam se da u njemu maksimalno uživa", izjavio je Romario za Globoesporte.

Podsjećamo, Santosov mladi napadač je nakon utakmice protiv Škotske istaknuo kako nije slučajno odabrao broj koji nosi:

"Prvenstveno mi je čast i užitak što sam mogao odjenuti dres s brojem 11, kojeg je nekada nosio Romario, moj veliki idol i nogometaš kojeg najviše cijenim", rekao je Neymar.