Nogomet
0

Neymar: Igranje s Messijem bit će poput ostvarenja sna

Totalsport
Neymar
Neymar
U nedjelju su odigrane preostale utakmice 1. kola brazilske Serije A, a jedan od svojih posljednjih susreta u dresu Santosa odradio je i brazilski nogometaš Neymar.

Naime, 21-godišnji genije je u nedjelju objavio da nakon Kupa konfederacija napušta Santos i pojačava redove katalonskog nogometnog diva Barcelone. Njegov je Santos remizirao bez golova protiv Flamenga na svom terenu, a Neymar je nakon utakmice još jednom iskoristio priliku da opiše kako se osjeća zbog činjenice da za malo više od 30 dana napušta Brazil.

"Bit će mi velika čast igrati uz Messija, Xavija, Iniestu i sve ostale igrače Barcelone", rekao je Neymar, kojeg je njegov sunarodnjak Dani Alves (Barcelona) "nagovorio" da stavi potpis na Barcelonin ugovor.

"Dani mi je rekao puno lijepih stvari o klubu i jako sam sretan zbog novog iskustva koje me čeka. Igranje s Messijem će biti ostvarenje sna", rekao je Brazilac, koji je Santosovim navijačima poručio da ovo nije njegovo zbogom.

"Bila mi je čast i zadovoljstvo biti dio ovoga kluba. No ovo nije moje zbogom, već samo doviđenja. Vratit ću se u Santos", poručio je.

Neymar bi posljednju utakmicu u dresu Santosa trebao odigrati 13. juna protiv Atletico Mineira, nakon čega se priključuje Brazilu na Kupu konfederacija. Nakon završetka spomenutog takmičenja (30. juna) Neymar će poletjeti prema Španiji i svom novom prebivalištu - Barceloni.