Nogomet
1

Neymar: Dat ću sve da osvojimo olimpijsko zlato

Totalsport
Neymar
Neymar
Predvođeni Neymarom, Brazilci će u subotu u finalu Olimpijskih igara igrati protiv Meksika i na legendarnom Wembleyu tražiti jedini naslov koji nedostaje ovoj velikoj nogometnoj naciji.

Peterostrukim svjetskim prvacima nedostaje samo zlatno olimpijsko odličje kako bi upotpunili kolekciju nogometnih trofeja.

"Svaka mi je utakmica važna, radilo se o finalu ili ligaškom susretu. Ovo je moj prvi veliki finale s Brazilom i zato sam ponosan što ću predstavljati svoju zemlju u ovako važnom trenutku, u našem prvom olimpijskom finalu nakon 24 godine. Nema tu nikakvih tajni, finale kao i svako drugo, vrijedno je trofeja i zato moramo biti fokusirani od početka kako bismo na kraju bili pobjednici", izjavio je Neymar, 20-godišnji napadač Santosa i najveća zvijezda Brazilaca u Londonu.

Brazil je izgubio oba dosadašnja olimpijska finala, u Los Angelesu 1984. i Seulu 1988. godine, dok su prije četiri godine u Pekingu uzeli bronzu.

"Sve nam je jasno. Moramo igrati kao i do sada jer smo tako dobro funkcionirali", napomenuo je Neymar.

Brazil je u Londonu upisao pobjede u svih pet utakmica uz po tri postignuta pogotka na svakoj, a kako je turnir odmicao i Neymar je bivao sve bolji. Do sada je postigao tri pogotka te sudjelovao u nekoliko akcija za golove svoje ekipe.

"Moj posao je pomoći reprezentaciji da pobjeđuje. Pokušat ću pružiti svoj maksimum i u finalu, zabiti ili asistirati. Brazil nikada nije osvojio zlato, a ja se osjećam spremnim s ovom ekipom otići do kraja", zaključio je Neymar.