Premiership
0

Newcastle zaustavio Arsenalov niz pobjeda

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Newcastlea pobijedili su u Londonu Arsenal s 1-0 u prvoj nedjeljnoj utakmici 11. kola engleskog nogometnog prvenstva.

Andrew Carroll, 21-godišnji napadač Newcastlea, presudio je Arsenalu pogotkom u 45. minuti. Barton je dodao iz slobodnog udarca duboko u polju, a Carroll je poentirao glavom, iako treba konstatirati vrlo traljavu intervenciju Arsenalovog golmana Fabianskog. Stigao je Carroll tako do svog šestog prvenstvenog pogotka ove sezone.

Arsenal je imao puno više loptu u svom posjedu, imao je više šansi, spomenimo samo dvije iz prvog poluvremena. Fabregas je pogodio gredu, a golman Newcastlea Krul sjajno je izvadio loptu iz rašlji nakon udarca Nasrija.

Spomenimo još da je Arsenalov Koscielny dobio izravni crveni karton u drugoj minuti sudačke nadoknade, zbog potezanja Rangera koji je u prodoru po desnoj strani išao prema golu.

Newcastle je dobio treću utakmicu zaredom u Premiershipu, te je zaustavio Arsenalov niz od tri pobjede. Isto tako, ''svrake'' su pobijedile Arsenal prvi puta nakon pet godina. ''Topnici'' su dobili zadnjih međusobnih dvoboja u svim takmičenjima, a ove sezone su u gostima tukli Newcastle sa 4-0 u Carling Cupu. Premiership, 11. kolo:

Arsenal – Newcastle 0-1 (Carroll 45) WBA – Manchester City (16.00)

Liverpool – Chelsea (17.00) Redoslijed: 1. Chelsea 25 (-1), 2. Manchester United 23, 3. Arsenal 20, 4. Newcastle 17...