Osiguran povratak
0

Newcastle povratnik u Premiership

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometni klub Newcastle u ponedjeljak je i matematički osigurao povratak u najjači razred engleskog nogometa, čak i prije svog dvoboja 42. kola Championshipa protiv Sheffield Uniteda, koji se igra u ponedjeljak navečer.

Ekipa Nottingham Foresta, koja je treća na tabeli, u istoj je rundi odigrala kao domaćin 0-0 protiv Cardiffa, pa sada za vodećim Newcastleom zaostaje 14 bodova, a do kraja su ostala četiri kola. Računica je jasna, Nottingham više niti teoretski ne može dostići ili prestići Newcastle, a prve dvije ekipe iz Championshipa (drugi razred) idu izravno u prvu ligu.

Vrlo blizu povratka u drušvo najboljih je i West Bromwich Albion. WBA je u ponedjeljak odigrao 1-1 u gostima kod Watforda, te i dalje ima 11 bodova prednosti pred Nottinghamom.

Što se tiče Newcastlea, taj je klub od 1993. godine do prošle sezone konstantno igrao u prvoj ligi, a dva puta je prvenstvo završavao na drugom mjestu, odnosno, borio se za naslov engleskog prvaka, kojeg nije osvojio još od 1927. godine.

Klub je prošle sezone upao u financijske probleme, zbog čega je morao prodati neke od najboljih igrača, ispao je iz Premiershipa, a vlasnik Mike Ashley uporno ga je pokušavao prodati. Menadžer Chris Hughton, koji je prošle sezone bio asistent četvorici različitih trenera, uspio je brzopotezno vratiti klub u društvo najboljih.

Hughton je u početku u klubu figurirao kao privremeni menadžer, no, nakon što je već početkom sezone zaredao s dobrim rezultatima i pobjedama, koje su nagovijestile brzi povratak u prvu ligu, dobio je ugovor koji mu jamči da će ekipu voditi i sljedeće sezone u Premiershipu.