Nogomet
5

Newcastle kaznio svog menadžera Pardewa sa 100.000 funti

Totalsport
Alan Pardew (Foto: EPA)
Alan Pardew (Foto: EPA)
Engleski prvoligaš Newcastle kaznio je svog menadžera Alana Pardewa sa 100.000 funti i formalnom opomenom jer je u toku subotnje gostujuće pobjede Svraka kod Hulla 4-1 udario nogometaša domaće ekipe Davida Meylera glavom u glavu.

Veznjak Hulla zaletio se prema menadžeru gostiju Alanu Pardewu u pokušaju da što prije vrati loptu u igru. Pritom je došlo do svađe između spomenute dvojice, a onda je Pardew glavom u glavu udario Meylera.

Sudija Kevin Friend je odmah poslao trenera Svraka na tribinu, a čeka ga i teška kazna Engleskog nogometnog saveza. Pardew se izvinio odmah nakon utakmice.

"Newcastle je razočaran akcijom svog menadžera Alana Pardewa. Njegovo ponašanje je bilo neprihvatljivo. To nije ponašanje kakvo očekujemo od menadžera naše ekipe. Najviše smo razočarani jer je postupak našeg menadžera potpuno zasjenio odličnu igru i odličan rezultat našeg tima. Alan Pardew se nakon utakmice izvinio nogometašu Hulla, nogometnom klubu Hull City i navijačima Newcastlea. Tokom večeri je klub razgovarao s našim menadžerom koji je ponudio iskreno izvinjenje cijelom klubu i izrazio žaljenje zbog svog postupka. Prihvatio je formalnu opomenu i kaznu od 100.000 funti. Klub ovim podvlači crtu pod ovaj slučaj i više se neće oglašavati o ovom pitanju", saopćio je Newcastle.