Trener zahvalan reprezentativcu
325

Nevzet Hasanbašić: Zahvaljujući Vedadu Ibiševiću nisam gladan

Piše: D. Brkić
Nevzet Hasanbašić
Nevzet Hasanbašić
Vedad Ibišević je posljednjih dana, zahvaljujući svojim brilijantnim igrama u dresu Stuttgarta, ponovo u fokusu sportske javnosti širom Starog kontinenta. Reprezentativac BiH prvo je ime popularnih Švaba, a za njegove usluge zainteresovani su klubovi iz Njemačke, Italije i Engleske.

Ibišević je mnogo puta dokazao kako je odličan fudbaler, ali još bolji čovjek. Njegov prvi trener Nevzet Hasanbašić Lija, koji ga je trenirao u Zmaju od Bosne, kaže kako zahvaljujući Vedadu Ibiševiću on i njegova porodica nisu gladni.

"Ako vam kažem da sam zahvaljujući njemu dobio na kilaži onda sam vam sve rekao. Vedo je uvijek bio takav, spreman da pomogne drugima, a i sami znate da se odazivao na mnogobrojne humanitarne akcije. Sretan sam što sam imao doprinosa u njegovom igračkom sazrijevanju, ali on je prevashodno veliki borac i svojim radom je zapravo stigao tu gdje jeste", kaže Hasanbašić.

Hasanbašić i Ibišević su pokrenuli zajednički projekt Škola fudbala na Kiseljaku kod Tuzle.

"Sa Vedom sam u stalnom kontaktu. Znam kakve ponude ima, ali mislim kako je najbolje da ostane u Stuttgartu. Ima sve, igra odlično, a vremena za transfere će biti", kaže popularni Lija, koji je u svojoj igračkoj karijeri nosio dresove tuzlanske Slobode i Zmaja od Bosne.