Nogomet
1

Nevrijeme u Semberiji: Vjetar pokidao niskonaponsku mrežu i lomio drveće

SRNA
Jako nevrijeme zahvatilo je danas popodne područje Bijeljine gdje je došlo do brojnih kvarova na elektromreži i havarije na oko 15 dalekovoda, rečeno u Srni u "Elektrodistribuciji" u Bijeljini.

Vjetar je na više mjesta u gradu pokidao niskonaponsku mrežu i lomio drveće, a ekipe "Elektrodistribucije" se nalaze na terenu i počinju sanirati štetu.

"Evidencija kvarova je toku. Radnici za vanredno otklanjanje kvarova su pozvani i krećemo u popravku", rekao je dežurni radnik u "Elektrodistribuciji".

Dežurni radnik u Protivgradnoj zaštiti rekao je da je Bijeljina, za razliku od zapadnih krajeva RS, u olujnom nevremenu prošla dobro, pošto je oblak putanje duge 200 kilometara, a trase oko tri kilometra, umanjen na polovini terena.

"Oblak je negdje oko Dervente umanjen, te je Bijeljina dosta dobro prošla u odnosu na zapadni dio RS", rekao je on.

Strijelci Protivgradne zaštite ispalili su 210 raketa na području koje je zahvaćeno nevremenom.

U posljednja tri sata strijelci su neprekidno ispaljivali rakete, a cijeli dan su dejstvovali po potrebi.

Trenutno je istovaren novi kontingent od 500 raketa i, kažu u Protivgradnoj zaštiti, strijelci su spremni da ako bude bilo neophodno reaguju pravovremeno.

Iz Vatrogasne jedinice Srni je rečeno da je na krovu jedne kuće usljed nevremena došlo do požara koji je saniran oko 18 sati.

Požar se dogodio 17:20 sati u ulici Kulina bana, a vatrogasci pretpostavljaju da su elektroinstalacije uzrok.

U Domu zdravlja Bijeljina nije zabilježen nijedan slučaj povrede kao posljedica nevremena.