Nogomet
20

Nevjerovatan meč na Emiratesu: Anderlecht za pola sata stigao zaostatak od tri gola

Piše: A. D.
Karim Benzema slavi gol (Foto: EPA)
Još sedam utakmica odigrano je večeras u okviru četvrtog kola Lige prvaka, a najzanimljivije je bilo na stadionu Emirates gdje je Anderlech stigao do boda protiv Arsenala nakon što su u posljednjih 30 minuta uspjeli postići tri gola.

Mnogo lijepih akcija i pogodaka ponudili su nam večeras fudbalski majstori širom Evrope. Liga prvaka ponudila je uzbuđenja, a najviše ih je ovog puta bilo u Torinu i Londonu.

Arsenal – Anderlecht 3:3

Arsenal je u drami na Etihadu na kraju ostao bez planirana tri boda u duelu protiv upornog Anderlechta. Konačan rezultat utakmice glasio je 3:3, iako su Topnici prethodno imali vodstvo od 3:0.

Arsenal je poveo preko Artete koji je majstorski izveo jedanaesterac. Četiri minute kasnije Alexis Sanchez je povisio na 2:0 preciznim udarcem, nakon što se lopta od živog zida odbila na njegovu desnu nogu. Za 3:0 nakon solo akcije pobrinuo se Oxlade-Chamberlain. Vanden Borre je nakon očiglednog ofsajda smanjio na 3:1, a nešto kasnije iz penala i na 3:2. Konačnih 3:3 postavio je Mitrović u samom finišu meča.

Dortmund – Galatasaray 4:1

Loše igre u prvenstvu Dortmund je zaliječio trijumfom nad Galatasarayjem u Ligi prvaka. Konačan rezultat glasio je 4:1. Borussia Dortmund ostvarila je plasman u osminu finala Lige prvaka.

Nakon odličnog pasa Piszczeka za 1:0 pogodio je Reus. U nastavku drugi pogodak postiže Papastathopoulos nakon kornera i gužve u kaznenom prostoru gostiju. Galata se ne predaje, pa na 2:1 smanjuje Hakan Balta, također nakon kornera udarcem glavom.

Domaćin je iz kontranapada došao do trećeg pogotka, a strijelac je bio rezervista Immobile. Konačnih 4:1 postavio je Kaya koji je pogodio vlastitu mrežu.

Tabela:

Dortmund 12 Arsenal 7

Anderlecht 2 Galatasaray 1

Basel – Ludogorets 4:0

Basel je na domaćem terenu visoko porazio bugarski Ludogorets. Bilo je 4:0, a pogađali su redom Embolo, Gonzales, Gashi i Suchy.

Real Madrid – Liverpool 1:0

Real iz Madrida minimalnim rezultatom na domaćem terenu porazio je Liverpool. Jedini pogodak na utakmici postigao je Karim Benzema nakon asistencije Marcela. Madriđani su ovim trijumfom i teoretski izborili osminu finala.

Tabela:

Real Madrid 12 Basel 6 Liverpool 3 Ludogorets 3

Benfica – Monaco 1:0

Važan trijumf ostvarila je Benfica na stadionu Luz u Lisabonu nad Monacom minimalnim rezultatom 1:0. Jedini gol na utakmici u finišu je postigao Talisca.

Tabela:

Leverkusen 9 Monaco 5 Zenit 4 Benfica 4

Juventus – Olympiakos 3:2

Jedan od najzanimljivijih mečeva večeri igrali su Juventus i Olympiakos u Torinu. Trijumfovao je domaćin rezultatom 3:2. Andrea Pirlo sjajnim udarcem iz slobodnog udarca pogodio je za vodstvo Stare dame. Izjednačio je Botia udarcem glavom nakon korenra.

Ndinga je sredinom drugog dijela pogodio za vodstvo gostiju, a nešto kasnije uslijedilo je izjednačenje kojem je na kraju kumovao golman gostiju Jimenez koji je loptu skrenuo u vlastitu mrežu. Minut kasnije sjajnim udarcem sa 16 metara radost domaćim navijačima donio je Pogba.

Malmo – Atletico 0:2

Atletico Madrid opravdao je ulogu favorita u duelu sa Malmom na gostujućem terenu. Trijumfovale su Jorgandžije sa 2:0 golovima Kokea i Garcije. Atletico vodi sa 9 bodova, dok Juventus i Olympiakos imaju po šest.

Tabela:

Atletico 9 Juventus 6 Olympiakos 6 Malmo 3