Putuje na Evropsko prvenstvo
4

Neville u stručnom štabu engleske reprezentacije

FENA
Gary Neville
Gary Neville
Bivši kapiten Manchester Uniteda Gary Neville imenovan je za člana stručnog štaba engleske nogometne reprezentacije, koju vodi Roy Hodgson.

Neville se oprostio od aktivnog igranja u februaru 2011., nakon što je odigrao 85 utakmica u dresu reprezentacije i osvojio osam titula engleskog prvaka s Unitedom.

Prihvatio je poziv da se priključi novom stručnom štabu reprezentacije uoči EP-a, potpisavši četverogodišnji ugovor s nogometnim savezom Engleske.

"Gary je mnogo postigao kao igrač Manchester Uniteda i reprezentacije. Zbog ogromnog iskustva uživat će povjerenje igrača. Čelnicima saveza sam na prvom sastanku poručio da bih želio Garyja u svom štabu. Mislim da je važno da imamo mladog trenera koji poznaje potrebe igrača i ima veliko međunarodno iskustvo", izjavio je Hodgson za zvaničnu internet stranicu saveza.

Neville, koji je igrao za Englesku na pet velikih međunarodnih takmičenja od EP-a 1996 do SP-a 2006., dobio je UEFA-ine trenerske A i B licence i u Hodgsonovom timu se pridružio trenerima Daveu Watsonu i Rayu Lewingtonu, prenosi Eurosport.

"Raditi s nacionalnim timom nije samo velika čast, nego i poseban osjećaj. Nisam oklijevao ni trenutka i prihvatio sam Royov poziv. Zadovoljstvo mi je što ću imati priliku da radim zajedno sa Royom i ekipom", izjavio je Neville.