Nogomet
0

Neville: Rooney može oboriti Charltonove rekorde

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kapetan Manchester Uniteda Gary Neville (34) vjeruje da je njegov klupski suigrač i kolega iz engleske nogometne reprezentacije Wayne Rooney sposoban oboriti golgeterske rekorde legendarnog Bobbyja Charltona.

Odnosi se to na Charltonove rekorde po broju postignutih golova u Manchester Unitedu i engleskoj reprezentaciji.

Rooney (23), koji je došao u United iz Evertona kao 18-godišnjak 2004. godine, zabio je dosad 102 gola u 243 odigrane utakmice za klub s Old Trafforda, dok je Charlton na brojci od 249 postignutih golova.

Što se tiče engleske reprezentacije Charlton drži rekord s 49 postignutih golova, dok je Rooney zasad na brojci od 24 gola u 53 odigrane utakmice.

  • Još će proći puno vremena prije nego li dođe u priliku oboriti rekorde, ali ako netko ima priliku  to učiniti, onda je to svakako Wayne - rekao je Neville za internetske stranice kluba.

Neville je u karijeri igrao uz brojne velike Unitedove strijelce poput Marka Hughesa (163 gola), Ruuda van Nistelrooyja (150), Ole Gunnara Solskjaera (126) i Andyja Colea (121) pa može povući paralelu s njihovom i Rooneyjevom kvalitetom.

  • Rooney će morati odigrati još puno utakmica i čuvati se ozljeda jer će inače teško oboriti rekord koji već dugo stoji. Kvalitetu svakako ima - dodao je Unitedov branič.

Charlton je rekord po broju postignutih golova za “Gordi Albion” postigao još 1970. godine, dok je na vrhu liste najboljih strijelaca “crvenih vragova” od 1973.