Nogomet
29

Neviđena farsa u Italiji: Postigli osam autogolova u deset minuta

Totalsport
Nevjerovatna priča dolazi iz Italije. Niželigaški klub Bagheria postigao je osam autogolova u samo deset minuta (!) u dvoboju protiv Borgate.

Incident se dogodio u grupnoj fazi takmičenja u Sicilijanskom kupu, a osim spomenute dvije ekipe, u grupi je bio i Partinicaudace. Bagheriji je trebao bod za prolaz u sljedeći krug takmičenja, a desetak minuta prije kraja je gubila s 3-4. Borgata je tada u kratkom roku zabila dva gola i povela sa 6-3, a to je izazvalo neviđene scene.

Nogometaši Bagherije su u sljedećih deset minuta osam puta pospremili loptu u vlastitu mrežu i izgubili s 3-14. Igrači Borgate su u čudu gledali što se događa, a spomenuti ih je rezultat na kraju, zbog bolje gol-razlike, odveo u idući krug.

"Bila je to prava takmičarska utakmica do određenog trenutka kad su igrači Bagherije napravili farsu. Njihov kapiten mi je rekao da su željeli da dalje prođemo mi, a ne Partinicaudace", u čudu je pričao trener Borgate Ignazio Chianetta, dok je trener oštećenog Partinicaudacea Giovanni Cammarata dodao:

"Znam da nije bilo dogovora između dvije ekipe, ali ne razumijem motiv igrača Bagherije. Nadam se da će Talijanski nogometni savez istražiti slučaj."

Što je poželio, to je i dobio. Iz Talijanskog nogometnog saveza su u petak popodne objavili da pokreću istragu o sramotnom događaju, a nema sumnje da igrače Bagherije čekaju kazne. Sva tri spomenuta kluba igraju, inače, u osmom rangu talijanskog nogometa.