Nogomet
94

Neuništivi Zanetti želi igrati i iduće sezone za Inter

Totalsport
Javier Zanetti  (Foto: Arhiv/AFP)
Javier Zanetti (Foto: Arhiv/AFP)
Javier Zanetti, 39-godišnji argentinski nogometaš i prava ikona milanskog Intera, u svakom je pogledu pravi profesionalac, uzor svim mladim nogometašima i neuništivi sportista.

Nedavno je Zanetti u Interu proslavio ogromni jubilej - 800. odigranu utakmicu u tom dresu. Zanetti je među Nerazzurre došao daleke 1995. godine iz Banfielda, a četiri godine kasnije je postao i kapiten Intera. Vjerovatno je malo ko tada mislio da će i 2012. godine ovaj polivalentni igrač biti u pogonu i nositi kapitensku traku oko ruke. Danas je rekorder po broju nastupa i za klub i za argentinsku reprezentaciju.

Inače, tokom ove godine je vlasnik Intera Massimo Moratti najavio da će ovom igraču ponuditi jedno mjesto u upravi (pozicija sportskog direktora) kada se ovaj odluči za penziju, no izgleda da penzija u njegovom pogledu neće doći tako brzo.

Zanetti ima valjani ugovor s Interom do kraja ove sezone, ali za talijanske je medije Argentinac poručio:

"Ne bih govorio o svojim godinama, jer je to relativno. Ako se osjećam dobro, onda nije bitno što ću iduće godine imati 40 godina. Je, to su velike godine, ali se stvarno osjećam dovoljno dobro da i dalje igram nogomet", rekao je Zanetti i dodao:

"Ovo nije moj osjećaj danas, da bih se onda sutra mogao predomisliti. Godinama i desetljećima žestoko radim, a intezitet treninga nije baš opao uprkos godinama. Dakle, siguran sam da još sezonu i pol mogu biti jednako dobar. To mi daje samopouzdanje i vjeru da mogu nastaviti dalje", rekao je Zanetti.