Pobjedili Rumune
7

Neuništivi Zanetti odigrao 800. utakmicu za Inter

Totalsport
Javier Zanetti  (Foto: Arhiv/AFP)
Javier Zanetti (Foto: Arhiv/AFP)
Neuništivi argentinski nogometaš Javier Zanetti (39) odigrao je u četvrtak 800. službenu utakmicu za Inter. Jubilej je proslavio gostujućom pobjedom protiv rumunskog Vasluija (2-0) u prvom susretu 4. pretkola Evropske lige.

Zanetti je došao među "nerazzurre" 1995. iz Banfielda, a četiri godine kasnije je postao i kapiten. Vjerovatno je malo ko tada mislio da će i 2012. godine ovaj polivalentni igrač biti u pogonu i nositi kapitensku traku oko ruke. Danas je rekorder po broju nastupa i za klub i za reprezentaciju (145).

"Sretan sam i ponosan zbog tako važnog dosega, 800. utakmice u karijeri, i to u tako prestižnom klubu kao što je Inter. Najvažnije mi je što i dalje osjećam da pomažem timu", rekao je Zanetti.

"Puno je trenutaka koji su mi ostali u lijepom sjećanju, a posebno dva. Prvi je noć prije mog debija za Inter jer mi je to bilo ispunjenje sna. Drugi je noć prije finala Lige prvaka. Bio je to trofej koji smo lovili tako dugo i napokon smo uspjeli nezaboravnim trijumfom u finalu", dodao je Argentinac koji će na kraju sezone zaključiti karijeru.

"Nadam se da ću se na kraju sezone vidjeti kako podižem jedan ili dva pehara. Nakon toga će biti vremena za porodicu i razmišljanje šta ću dalje raditi."