Marcello Lippi
0

"Nesta se ne vraća u italijansku reprezentaciju"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Selektor italijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi kazao je da se iskusni 33-godišnji odbrambeni igrač Milana neće naći na njegovom popisu za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, uprkos medijskim špekulacijama.

Nestine sjajne igre za Milan ove sezone ponovo su aktivirale pitanje o njegovom oblačenju dresa “azzurra” od kojeg se oprostio nakon SP-a 2006. godine, ali Lippi je takvu mogućnost odbacio nakon razgovora s igračem.

"Rekao mi je, vjerujem svoju konačnu odluku, da mu se ne vraća u reprezentaciju. Žao mi je jer bi to izazvalo pozitivan šok, ali poštujem njegovu odluku", rekao je Lippi, koji je potom komentirao i potencijalno pozivanje Amaurija, brazilskog napadača Juventusa koji će u srijedu dobiti italijanski pasoš, kao i Marija Balotellija, aktuelnog napadača Intera i člana italijanske U21 vrste.

"Amauri? Vidjet ćemo u sljedećih nekoliko dana i tada ću dati svoj konačan odgovor. Za Balotellija se nadam da će nastaviti s dobrim igrama za U21 reprezentaciju. U Interu dobro rade na njegovom razvoju i on će biti od koristi za reprezentaciju u budućnosti".