Nakon poraza Plavih od Borca
0

Nermin Jamak: Šampionska titula neće doći u pitanje

Piše: Dalibor Bošnjak
Nermin Jamak
Nermin Jamak
Aktuelni prvak BiH i trenutno prvoplasirana ekipa na tebeli BHT Premijer lige, FK Željezničar, poražen je u 17. kolu od banjalučkog Borca, no, iskusni fudbaler Plavih Nermin Jamak vjeruje da će se ekipa vratiti na pobjedničke staze već u narednom kolu.

Željezničar je nakon 16. kola imao pet bodova prednosti u odnosu na Sarajevo, ali je utakmica u Banjoj Luci protiv Borca vratila Plave unatrag, jer su poraženi rezultatom 2:0. Mnogi su očekivali da bi se Željezničar sa Gradskog stadiona mogao vratiti neporažen ili čak s punim plijenom s obzirom na situaciju u banjalučkom klubu, ali nije bilo tako. Borac je slavio pobjedu 2:0 i tako omogućio ekipi Sarajeva da dođe na samo dva boda zaostatka za ekipom s Grbavice. Jamak kao razlog poraza svoje ekipe navodi loš start susreta, ali je pohvalio i igru protivnika.

"Veoma loše smo ušli u utakmicu i naivno smo primili oba gola. To nam se ne smije događati. Da smo kojim slučajem u prvo poluvrijeme ušli kao što smo u drugo, siguran sam da bismo pobijedili. Osim toga, Borac je jedna od najboljih ekipa u državi, ako ne i najbolja po imenima. Mislim da će ih teško u Banjoj Luci neko dobiti. Što se nas tiče, još uvijek smo prvi i mislim da šampionska titula ni nakon ovog poraza neće doći u pitanje", izjavio je Jamak za portal Klix.ba.

U 18. kolu Željezničar na svojoj Grbavici dočekuje Zvijezdu. Jamak se nada da će se njegova ekipa vratiti na pobjedničke staze.

"Nismo mi loše igrali ni u Banjoj Luci, ali smo bili neefikasni. No, kada nas krene, teško da nas neko može zaustaviti. Nadam se da će tako biti već u narednom kolu", rekao je Jamak.

Dodao je da njegovoj ekipi mnogo nedostaje teško povrijeđeni Josip Kvesić.

"Kvesa je jedan od naših najboljih igrača i naravno, mnogo nam nedostaje".