Premiership
0

Neredi u Engleskoj prijete odigravanju utakmica

FENA
Vodstvo engleske Premijer lige u četvrtak će donijeti odluku o eventualnom odgađanju utakmica prvog kola, zbog nereda na ulicama engleskih gradova.

"U stalnim smo pregovorima s londonskim klubovima, policijom i vlastima", navodi se u saopćenju Premier lige.

"Naredno saopćenje bit će objavljeno nakon sagledavanja situacije u četvrtak", dodaje se.

Tri utakmice Premijer lige trebalo bi da se odigraju u Londonu u subotu od 16 sati: Tottenham - Everton, Fulham - Aston Villa i QPR - Bolton, prenosi BBC.

U saopćenju još se navodi da zasad nema razloga za odgađanje utakmica van Londona, ali je ono objavljeno prije izbijanja nereda u West Midlandsu i Manchesteru.

West Bromwich dočekuje Manchester United u nedjelju u 17 sati, dok u ponedjeljak u 21.00 počinje meč Manchester City - Swansea.

Odigravanje utakmica u nižim ligama također je pod znakom pitanja.

"Policija treba da nam kaže šta da radimo. Ako smatraju da snage trebaju rasporediti negdje drugo umjesto na stadione, podržat ćemo tu odluku. Prioritet nam je da policija smiruje nerede na ulicama", izjavio je predsjednik udruženja Football League Greg Clarke.

Nekoliko utakmica već je otkazano zbog nereda. Jedna od njih je i prijateljska utakmica između reprezentacija Engleske i Holandije, koja je trebalo da bude odigrana u srijedu na Wembleyju. Odgođeno je i pet susreta Carling kupa.