Revanši osmine finala Lige prvaka
0

Nerazzurri puni samopouzdanja, Bavarci spremni za Basel

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
U utorak navečer su na rasporedu revanš susreti osmine finale Lige prvaka, a sastaju se Inter i Marseille, te Bayern i Basel. U večerašnjim duelima će biti poznati sudionici četvrtfine finala elitnog evropskog takmičenja, a obje utakmice počinju u 20:45 sati.

Inter - Marseille

Marseille je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na svom terenu savladao ekipu Intera rezultatom 1:0 i to golom Andrea Ayewa u trećoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena. Francuska ekipa je stekla samopouzdanje, ali se Inter neće predati.

Trener Nerazzurra, Claudio Ranieri, rekao je da će njegova ekipa pokušati postići što više golova, a da ne primi ni jedan. Također, pozvao je svoje igrače na oprez.

"Znamo da su opasni iz kontranapada. Poznata nam je njihova snaga, ali i slabosti. Sutra će biti pun stadion. Navijači će nam pomoći, a igrači ih neće iznevjeriti. Odlučni smo da prođemo dalje", izjavio je Ranieri.

Igrač Intera Dejan Stanković, rekao je da je ekipa puna samopouzdanja.

"Pobijedili smo u Veroni, pružili smo dobru igru i puni smo samopouzdanja. U utakmicu sa Marseilleom ćemo ući srcem, ali hladne glave. Tako je ispravno", rekao je Stanković.

Da li će Ranierijeva ekipa uspjeti nadoknaditi zaostatak i osigurati prolaz dalje, ili će pak Marseille sačuvati prednost i izbaciti velikog protivnika, ostaje da se vidi.

Bayern - Basel

Bayern u revanšu dočekuje ekipu Basela sa zaostatkom od jednog gola. Bavarski gigant je tokom vikenda u Bundesligi deklasirao ekipu Hoffenheima te spremno dočekuje svog protivnika iz Švicarske.

Igrač minhenskog kluba, Bastian Schweinsteiger, je rekao da je važno da njegova ekipa krene u napad od prve minute i da protivnika stavi pod pritisak. Prema njegovom mišljenju, idealno bi bilo postići rani pogodak, ali je važno i sačuvati svoj gol. On je dodao da je Basel izuzetno opasna ekipa koja ne oprašta greške.

Duel Bayerna i Basela svakako privlači veliku pažnju. Očekuje se dobra utakmica u kojoj će se voditi velika borba. Ulog je veliki, a to je plasman u četvrtfinale Lige prvaka.