Serie A, 27. kolo
0

Neočekivan poraz Udinesea, Bologna u Rimu bolja od Lazija

Piše: N. J.
Nogometaši Bologne slavili pobjedu u Rimu (Foto: AFP)
Nogometaši Bologne slavili pobjedu u Rimu (Foto: AFP)
Nogometaši Lazija, našeg Senada Lulića, poraženi su na svom terenu od Bologne, dok je Novara slavila domaću pobjedu nad Udineseom u 27. kolu italijanskog prvenstva.

Bologna je već u 28. minuti vodila s 2:0 u Rimu, pogodili su Portanova u 11. minuti, a potom Diamanti. U 43. minuti igrač domaćih Metuzalem dobio je direktni crveni karton pa Lazio u nastavku gotovo da nije ni mogao očekivati da će izbjeći poraz. U 56. minuti Rubin je postigao autogol kojim su Rimljani smanjili na 2:1, ali je dvije minute kasnije Lazio ostao s devetoricom na terenu, isključen je Gonzalez. Već u 60. minuti Bologna je preko Krhina došla do 3:1, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Jeda je u 16. minuti pogodio za Novaru protiv Udinesea. Bio je to i jedini gol na utakmici, pa su favorizovani gosti pognutih glava napustili teren. Novara je sad na pretposljednjem mjestu sa 20 bodova, dok je Udinese ostao peti sa 46 bodova. Lazio ima dva boda više na trećem mjestu, dok je Bologna napredovala do devete pozicije s 35 bodova. U timu Rimljana zbog povrede nije bilo našeg Senada Lulića.

Tabela: Milan 57, Juventus 53, Lazio 48, Napoli 46, Udinese 46...