UNFKS osudilo nerede
0

"Nemile scene nisu organizovane, djelo su pojedinaca"

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Udruženje navijača FK Sarajevo (UNFKS) oglasilo se u vezi sa dešavanjima na i oko stadiona Asim Ferhatović Hase poslije utakmice između FK Sarajevo i NK Široki Brijeg.

"Navijači koji su jučer bili na sjevernoj, ali i na drugim tribinama koševskog stadiona su tokom cijelog susreta fer i sportski bodrili svoj tim, te niti u jednom trenutku nisu upućivali neprimjerena skandiranja. Dakle, upravo onako kako je bilo i najavljeno na press konferenciji uoči utakmice gdje je istaknuto fer navijanje, kao i navijanje posvećeno poginulom navijaču FK Sarajeva Vedranu Puljiću koji je ubijen 04.10.2009. godine u Širokom Brijegu ispred fudbalskog stadiona Pecara", navode navjerniji navijači bordo tima.

UNFKS ističe da su za jučerašnje incidente krivi neodogovrni pojedinci koji su svojim ponašanjem bacili mrlju na jučerašnju utakmicu, i naglašava da jučerašnje nemile scene nisu organizovane, kako se to želi prikazati, te kako je cjelokupan situacija produkt nepostojanja struktura i anarhije unutar FK Sarajevo. Utakmicu koja je označena kao utakmica visokog rizika je osim redara obezbjeđivalo manje od 10 policajaca.