Nogomet
62

Nemanja Kartal: Protiv Rudara ćemo imati ozbiljniji pristup, idemo na pobjedu

Piše: D. B.
Nakon ispadanja iz Kupa RS, a potom i pobjede nad Čelikom u Premijer ligi BiH, ekipu Slavije očekuje nastup u šesnaestini finala Kupa BiH protiv Rudara iz Ugljevika. Prvotimac Slavije Nemanja Kartal je obećao ozbiljan pristup ekipe s namjerom da se izbori plasman u osminu finala.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
"Naš pristup će sigurno biti ozbiljniji protiv Rudara nego što je to bio slučaj kad smo igrali protiv nevesinjskog Veleža u Kupu RS. Vjerovatno ćemo na teren istrčati u najjačem sastavu", izjavio je Kartal za portal Klix.ba

Rudar iz Ugljevika je nepoznanica za Slaviju.

"Nemamo mnogo informacija o njima, ali očekujemo tešku utakmicu jer definitivno dolaze da se nadigravaju. Mi idemo na pobjedu i nadam se dobrom rezultatu", rekao je nogometaš Slavije.

U ekipi iz Lukavice neće biti Markovića.

"Sa nama neće biti Bojan Marković, koji počinje trenirati ove sedmice i iskreno se nadam da će se brzo vratiti u ekipu. On je veoma važan igrač za nas", istakao je dvadesetjednogodišnji crnogorski defanzivac.

Slavija se nakon devet kola Premijer lige nalazi na šestom mjestu sa 14 bodova.

"Izuzetno samo zadovoljni, jer iz utakmice u utakmicu podižemo nivo igre. Vjerujem da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Naš cilj je jasan, a to je opstanak u ligi", završio je Kartal.

Utakmica Slavija - Rudar Ugljevik se igra u srijedu s početkom u 16:00 sati.