Nogomet
161

Nemanja Bilbija za Klix.ba: Ponosan sam na saigrače, silno sam želio pogotke

Piše: D. B.
Nemanja Bilbija (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nemanja Bilbija (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nemanja Bilbija je večeras bio heroj pobjede Sarajeva u drugoj utakmici 3. pretkola Evropske lige protiv grčkog Atromitosa. Sjajni Banjalučanin je ušao u igru u drugom poluvremenu i postigao dva gola, kojim je odveo Sarajevo u play off.

Bilbija je u igru ušao u 68. minuti, kada je Sarajevo već vodilo rezultatom 1:0. Trebalo mu je svega 12 minuta na terenu da zatrese mrežu Atromitosa i donese veliku radost navijačima Bordo ekipe. Slavlje je donekle poremetio Efstathios Tavlaridis, koji je smanjio rezultat na 2:1 i tako odveo svoju ekipu u produžetke. No, sve nade Grka je u 105. minuti ugasio večeras neumoljivi Bilbija, koji je u 105. minuti pogodio za konačnih 3:1 i plasman Sarajeva u play off.

U kratkoj izjavi za portal Klix.ba je večerašnji heroj bordo nacije otkrio prve utiske.

"Sve je prošlo u najboljem redu, zaista super. Odigrali smo odličnu utakmicu i postigli tri gola. Ponosan sam zaista na svoje saigrače. Ostvarili smo veliku pobjedu. Što se tiče mojih golova, silno sam ih želio, posebno jer nisam počeo utakmicu od prve minute. Veoma sam sretan što sam ih uspio postići", izjavio je Bilbija.

Iako se radi o zaista velikom uspjehu, napadač Sarajeva smatra da nema mnogo vremena za slavlje, jer Bordo ekipu u nedjelju očekuje derbi s Borcem u Banjoj Luci u okviru 2. kola BHT Premijer lige.

"Ovo jeste velika pobjeda, ali mi znamo šta nas čeka u nedjelju. Od sutra se u potpunosti okrećemo tom zadatku", jasan je bio Bilbija.