Nogomet
8

Nemanja Bilbija: U Tuzli nas čeka teška utakmica, ali idemo po sva tri boda

Piše: D. B.
Nemanja Bilbija
Nemanja Bilbija
Nogometaši Sarajeva će posljednju utakmicu u aktuelnoj polusezoni odigrati na stadionu Tušanj protiv Slobode. Napadač Bordo ekipe Nemanja Bilbija je u razgovoru za portal Klix.ba istakao da očekuje tešku utakmicu, ali i da njegova ekipa u Tuzlu putuje s namjerom da pobijedi.

Tim sa Koševa je reprezentativnu pauzu iskoristio pripremajući se za utakmicu sa Slobodom.

"Puno smo radili na taktici i na pomjeranju na terenu. Posao smo odradili maksimalno i spremni smo za utakmicu protiv Slobode u Tuzli", izjavio je Bilbija.

Nogometaši FK Sarajevo prvu polusezonu žele završiti pobjedom.

"Poslije nekoliko dobrih rezultata mi imamo velika očekivanja od utakmice protiv Slobode. Ipak, bez obzira na to što Tuzlaci imaju problema u igračkom kadru, utakmica će biti teška za nas, ali mi idemo po sva tri boda. Pobjeda bi nam mnogo značila za nastavak prvenstva na proljeće", rekao je napadač FK Sarajevo.

Na Koševu su zadovoljni onim što su napravili tokom prvog dijela prvenstva.

"Igrom smo više-manje zadovoljni, jer igramo zaista dobar nogomet. U jednoj ili dvije utakmice smo odigrali lošije i upravo tu izgubili bodove. Mogli smo imati koji bod više, ali, na kraju smo ipak zadovoljni, jer smo i dalje u igri za titulu i Kup BiH", kazao je bivši mladi reprezentativac BiH.

Navijači Divova na proljeće mogu očekivati borbu za duplu krunu.

"Teško je govoriti šta će se dogoditi u drugom dijelu prvenstva, ali je činjenica da nam konkurenti za titulu dolaze u goste, tako da je realno očekivati naš napad na prvo mjesto, kao i odbranu titule osvajača Kupa BiH", jasan je bio Bilbija.

Svojim performansama u bordo dresu je također zadovoljan.

"Zadovoljan sam i formom i minutažom. Da nisam promašio penal u Obarskoj, možda bi bilo i bolje. Volio bih da ekipa pobjeđuje u budućnosti i da barem asistencijama doprinosim ekipi. Mogao sam postići koji gol više, ali sam na kraju ipak zadovoljan", završio je Bilbija.

Utakmica Sloboda - Sarajevo se igra u nedjelju od 13:00 sati.