Borac – Zrinjski 5:1
0

Nemanja Bilbija sa četiri pogotka potopio Plemiće

Piše: Edin Isanović
Nemanja Bilbija
Nemanja Bilbija
U posljednjoj utakmici 19. kola BHT Premijer lige Borac je sa visokih 5:1 pobijedio mostarski Zrinjski. Četiri gola za domaće postigao je Nemanja Bilbija koji je bio nerješiva enigma za odbranu gostiju, dok je jedan pogodak i dvije asistencije upisao Vedran Kantar.

Ipak, Plemići su prvi došli u vodstvo u 20. minuti. Gorana Markovića postigao je sjajan pogodak. Iz velike udaljenosti sjajno je šutirao, a Asmir Avdukić bio je nemoćan.

Igrao se 26. minut kada je Maletić izveo korner, a Bilbija glavom pogađa za 1:1. Samo minut kasnije isti igrač ponovo glavom pogađa za 2:1.

Nakon pola sata igre bilo je 3:1. Kantar je sjajno povukao loptu, izigrao odbranu Zrinjskog asistirao za centarfora Borca koji iz neposredne blizine poentira i upisuje hat - trick.

U tim trenucima vladalo je neopisivo slavlje na gradskom stadionu u Banjoj Luci. Prvi dio završen je vodstvom domaćih od 3:1.

Samo pet minuta nastavka bilo je dovoljno Bilbiji da postigne četvrti pogodak. Ovoga puta Melhera je svaladao preciznim udarcem lijevom nogom. Izvanredna partija mladog bh. reprezentativca koji napustio igru u 70.minuti uz ovacije sa tribina. Zamijenio ga je Admir Raščić.

U 78.minuti bilo je 5:1. U strijelce se upisao Vedran Kantar koji je postavio konačan rezultat. Definitivno, banjalučki tim pokazao je najviše u proljetnom dijelu sezone.

Sada su na trećem mjestu, iza Željezničara i Sarajeva, sa 34 osvojena boda.