Nogomet
0

Nemanja Bilbija: Olimpic ima prave igrače, bit će nam veoma teško

Piše: D. B.
Nemanja Bilbija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nemanja Bilbija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sarajevo u okviru 21. kola BHT Premijer lige na Koševu dočekuje ekipu Olimpica. Bit će to mali gradski derbi u kojem oba tima imaju imperativ dobrog rezultata nakon poraza na otvaranju proljetnog dijela sezone. Napadač Sarajeva Nemanja Bilbija očekuje težak zadatak.

Sarajevo je uprkos brojnim pojačanjima i velikim očekivanjima poraženo u Zenici od Čelika rezultatom 1:0. To je daleko od dobrog nastavka sezone za Sarajevo, koje se bori za titulu.

"Neugodan poraz. Svi su očekivali gotovo laganu utakmicu, ali smo mi znali da neće biti tako. Nažalost, nismo ušli u utakmicu onako kako smo planirali i kazna je stigla", izjavio je Bilbija komentarišući poraz od Čelika.

Ništa lakši zadatak Sarajevo očekuje u nedjelju, kada na Koševo sitže Olimpic, koji je u prošlom kolu također doživio poraz i to na svom terenu od Veleža.

"Bit će to veoma teška utakmica za nas. Olimpic je sastavljen od pravih igrača, a otežavajuća okolnost je to što su i oni doživjeli poraz, pa će protiv nas u subotu dati sve od sebe da to isprave", rekao je napadač FK Sarajevo.

Ipak, uprkos kvaliteti protivnika, Bilbija vjeruje da Sarajevo može obradovati svoje navijače i pobjedom nastaviti utrku za titulu.

"Iako se radi o kvalitetnom protivniku, mi moramo gladati samo na sebe. Moramo biti pravi na toj utakmici i pobjeda će doći. Učinit ćemo sve da to ostvarimo", kazao je sjajni Banjalučanin.

On će gradski derbi zaigrati i prije nego je očekivao, s obzirom da će njegov tim voljom žrijeba u četvrtfinalu Kupa BiH igrati protiv Željezničara.

"Jedva čekam srijedu iako je prva utakamica na Grbavici, bez naših navijača. Derbi je derbi, ne mogu nikome dati prednost", izjavio je Bilbija.

Ambicije FK Sarajevo u ovoj sezoni veoma su visoke.

"Igramo na dva fronta i učinit ćemo sve kako bi osvojili trofeje", završio je Bilbija.