Pape objavio spisak za Rumune
0

Nema Begovića i Nadarevića, u timu opet Darko Maletić

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić objavio je spisak nogometaša na koje računa za četvrti meč kvalifikacija za Euro 2012, koji će "zmajevi" odigrati 26. marta protiv selekcije Rumunije na stadionu Bilino polje u Zenici.

Pozvani su:

Golmani: Kenan Hasagić (Istanbul BB), Ibrahim Šehić (FK Željezničar), Asmir Avdukić (Borac),

Odbrana: Emir Spahić (Montpellier), Mensur Mujdža (Freiburg), Adnan Mravac (Westerlo), Boris Pandža (Mechelen), Ognjen Vranješ (Krasnodar), Muhamed Bešić (Hamburger SV), Darko Maletić (Borac), Muhamed Subašić (FK Olimpic), Senad Lulić (Young Boys Bern),

Vezni red: Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Miralem Pjanić (Lyon), Haris Medunjanin (Maccabi Tel-Aviv), Sejad Salihović (Hoffenheim), Senijad Ibričić (Lokomotiv Moskva), Semir Štilić ( Lech Poznań), Zvjezdan Misimović (Dinamo Moskva),

Napad: Edin Džeko (Manchester City), Vedad Ibišević (Hoffenheim), Zlatan Muslimović (PAOK).

Sušić je sa spiska izostavio golmana Stoke Cityja Asmira Begovića, te dosad standardnog Safeta Nadarevića, a uvrstio je novo ime - Darka Maletića iz banjalučkog Borca. Maletić je ranije igrao za reprezentaciju, a novi poziv nakon dužeg vremena zaslužio je dobrom formom.

"Ostavio je dobar dojam u Antaliji, u najboljim je godinama i vjerujem da nam može pomoći u meču s Rumunima. Begović je dva puta odbio poziv i logično je da ga ne zovem za meč s Rumunima", kazao je Sušić, naglasivši da iz sličnog razloga nije pozvao ni Nadarevića. No, za razliku od njih, poziv je dobio Senijad Ibričić.

"U posljednji trenutak odlučio sam da pozovem Ibričića jer takav igrač nam može pomoći protiv Rumuna. Sigurno je da ni on nije zaslužio poziv zbog nedolaska protiv Meksika, ali sam odlučio da stavim interes reprezentacije ispred svega", kazao je Sušić.

Okupljanje nogometaša zakazano je za 21. marta u hotelu Hercegovina na Ilidži, a ulaznice za susret s Rumunijom u prodaji su već od danas u Centrotransovim poslovnicama širom BiH. Najskuplje su one za zapadnu tribinu - 25 KM, za istočnu su 20, a za sjevernu i južnu tribinu po 15 KM. Najavljen je i dolazak 300 rumunskih navijača.

Sušić smatra da ima kvalitetniju ekipu od Rumunije i očekuje pobjedu, uprkos posljednjim dešavanjima u Savezu. Naglasio je da igrače ne treba zamarati situacijom u NSBiH i mogućim sankcijama do kojih vjeruje da neće doći.

"Još vjerujem da neće doći do suspenzije. Vjerujem da su odgovorni u FIFA-i i UEFA-i svjesni situacije i da neće donijeti radikalnu odluku. Kažnjavanje reprezentacije bilo bi kao slanje nevinog čovjeka u zatvor", kazao je Sušić, dodajući da s nestrpljenjem očekuje meč.

"Volio bih da sam 20 godina mlađi i 20 kg lakši pa da i ja mogu zaigrati. Toliko sam motiviran, a vjerujem da su i igrači. Nadam se da će proraditi bosanski inat i da ćemo pružiti maksimum", dodao je selektor bh. reprezentacije.

Naša je reprezentacija u tri odigrana susreta osvojila četiri boda, pobijedili smo Luksemburg, poraženi smo od Francuske i remizirali smo s Albanijom. Želimo li na EP, Rumuniju moramo pobijediti u Zenici.