Nogomet
714

Nekadašnji velikan pred gašenjem: Velež ne može odigrati ni prijateljsku utakmicu

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Koliko je teška situacija u nekadašnjem velikanu bh. nogometa najbolje govori činjenica da Velež više nije u stanju odigrati ni prijateljsku utakmicu, što je danas potvrđeno i na zvaničnoj stranici na Facebooku.

Rođeni su trebali odigrati prijateljsku utakmicu protiv Budućnosti iz Podgorice u sklopu Februarskog turnira, ali od toga neće biti ništa.

"Obavještavamo javnost i naše navijače da je zbog katastrofalne situacije u klubu otkazana sutrašnja utakmica protiv Budućnosti zi Podgorice, a koja se trebala igrati u sklopu Februarskog turnira. Nažalost, naši igrači, treneri i zaposleni nisu u stanju više raditi u ovakvim uslovima. Izvinjavamo se našim navijačima, nadamo se da će razumjeti naš postupak", objavljeno je na Facebook stranici Rođenih.

Velež ove sezone ima katastrofalne rezultate te je osvojio samo osam bodova u 18 odigranih kola. Rođeni su, nažalost, sigurni putnici u niži rang takmičenja.

Kako saznajemo od pouzdanog izvora iz mostarskog kluba, gotovo da i nema nade u bolje sutra.

"Igrači nisu dobili platu sedam mjeseci, a sada neće dobiti ni osmu. Niko ništa ne govori, da li će novca biti ili ne. Nema apsolutno nikakvih informacija o tome. Novi direktor je tu tek tako, ništa ne može učiniti, niti smije. Igrači koji su došli iz drugih gradova imaju samo jedan obrok dnevno, a pošto ne mogu plaćati kiriju, stanodavci ih namjeravaju izbaciti na ulicu. Ljudi koji su u klubu uopće ne brinu o njemu iz samo njima poznatih razloga. Oni nemaju plan ni za naredni sat, a ne za godinu, dvije. Velež je pred gašenjem", rekao je naš sagovornik.

Ukoliko se situacija ne popravi, pitanje je da li će Velež biti konkurentan i u nižem rangu takmičenja, ako se uopće pronađe rješenje i klub spasi od gašenja.