Nogomet
45

Nekadašnja zvijezda Intera Adriano danas igra u američkom četveroligašu

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Brazilski fudbaler Adriano potpisao je ugovor sa američkim fudbalskim klubom Miami United, koji nastupa u četvrtoj ligi Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

U saopćenju na web-stranici kluba navedeno je kako je postignut dogovor sa Adrianom, koji je napravio pauzu u karijeri nakon što je završio svoj nastup u Atletico Paranaenseu 2014. godine.

Predsjednik kluba Miami United Roberto Sacca nije želio davati detalje o ugovoru Adriana. No, kazao je kako je američki klub uspio dovesti Adriana nakon višemjesečnih pregovora.

"Njegova majka i porodica smatrali su da Adriano prolazi kroz loš period u životu, te da bi zbog toga bilo dobro da bude van Brazila. Zbog toga je i bilo dobro što smo mu ponudili ugovor. Njegovim dolaskom će porasti i broj naših navijača", vjeruje Sacca.

Dodao je kako je Adriano izgubio kilograme zbog odluke da se ponovo vrati na zeleni teren.

"Ovdje neće biti velikog pritiska na njega. Mi smo jako uzbuđeni povodom njegovog ponovnog izlaska na teren. Počeo je sa treninzima i ja se nadam da će biti spreman za našu prvu utakmicu lige koju igramo 24. aprila", kazao je Sacca.

Adriano Leite Ribeiro karijeru je započeo u brazilskom Flamengu, a u svojoj bogatoj karije nastupao je i za Inter, Fiorentinu, Parmu, Romu, Sao Paolo i druge. Adriano je važio i za jednog od najboljih igrača svog vremena. Za reprezentaciju Brazila nastupao je punih 10 godina, a u tom periodu odigrao je 48 utakmica i postigao 27 golova.