Matjaž Kek
0

"Neka sve ide kvragu"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Selektor slovenske nogometne reprezentacije Matjaž Kek bio je razumljivo neutješan nakon što njegova ekipa nije uspjela izboriti drugi krug takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Slovenija je u 3. kolu grupe C poražena od Engleske 1-0 u Port Elizabethu, a od plasmana u osminu finala dijelile su je tek sekunde, budući je rezultat u drugoj istovremeno igranoj utakmici u skupini između SAD-a i Alžira bio 0-0.

Ali, tada su Amerikanci zabili gol u prvoj minuti sudijske nadoknade, tačnije, mrežu je zatresao Landon Donovan, te navijače svoje ekipe bacio u ekstazu, a slovenske navijače u očaj.

"Rezultat je kakav je. Igrali smo protiv svjetske velesile. Danas se pola svijeta treslo kada je igrala Engleska protiv male Slovenije. Čestitam svojim dečkima i nadam se da će im se to jednom vratiti. Ne mogu opisati koliko sam uživao s njima raditi. Englezi su imali više prilika i igru, ali mi smo se borili."

"Na kraju nam je nedostajalo malo sreće. Neka sve ide skupa kvragu, po domaći rečeno. Mnogo toga u sportu nije pošteno, a to što se danas dogodilo nije bilo pošteno", komentirao je Kek.