Nogomet
0

Neizvjestan prelazak Tosunovića i Husića u tuzlansku "Slobodu"

FENA
Klupska delegacija Slobode u sastavu Zdenko Jurić i Bahrudin Bajramović članovi Komisije za pregovore s igračima, te direktor i sekretar kluba Jasmin Divanefendić i Ekrem Ibrić, jučer je boravila u Orašju kako bi se definirali i dogovorili transferi Edina Husića i Damira Tosunovića, navodi se u saopćenju Pres-službe FK "Sloboda".

Prema informacijama koje je prezentirao direktor HNK Orašje Ivan Džojić, Sloboda ukoliko želi angažirati Damira Tosunovića mora platiti obeštećenje od 7.500 KM, a za Edina Husića 20.000 KM. Husiću ugovor ističe 31.jula, ali obeštećenje je i dalje aktuelno, s obzirom na dogovor ovog kluba i Husićevog menadžera.

Damir Tosunović je već potpisao pristupnicu FK Sloboda, ali u klupskoj administraciji nije predočio aneks ugovora, u kojem stoji da je njegov novi klub dužan isplatiti obeštećenje HNK Orašju.

Nakon jučerašnjih razgovora, o prijedlozima FK Sloboda, će se izjasniti Predsjedništvo HNK Orašje, a konačan stav da li će doći do angažovanja ovih igrača, donijet će Upravni odbor FK Slobode, na sjednici u ponedjeljak.