Nogomet
124

Nedo Turković doživio saobraćajnu nesreću: Nisam povrijeđen, koljeno je dobro

Piše: D. B.
Nogometaš FK Željezničar Nedo Turković, koji se oporavlja nakon operacije prednjih križnih ligamenata koljena, doživio je saobraćajnu nesreću u kojoj nije ozbiljnije povrijeđen. Njegovo koljeno, na čijem oporavku trenutno radi, srećom nije povrijeđeno.

Turković je saobraćajnu nesreću doživio jučer u Herceg Novom u Crnoj Gori.

"Dobro sam, imam opekotina na ruci, ali nisam ozbiljnije povrijeđen, zračni jastuci su me spasili. Koljeno je također dobro, odlično se oporavlja. Štake ostavljam uskoro i počinjem s teretanom i nešto intenzivnijim treninzima", izjavio je Turković za portal Klix.ba

On redovno prati igre Željezničara dok se oporavlja.

"Svakako, obaveza svakog igrača i navijača koji iskreno voli Željezničar je da prati svoj klub. Ekipa je odlično odigrala u Evropi, a sada je došla do daha i sigurno će odlično igrati u domaćim takmičenjima. Ostali smo bez Bajića i Kvesića, veoma bitnih za ekipu, ali i dalje dobro igramo", rekao je napadač Plavih.

Željezničar je jučer u okviru 4. kola BHT Premijer lige BiH odigrao 1:1 u Širokom Brijegu. Golman Marijan Antolović je u 18. minuti dobio crveni karton, ali su Plavi uspjeli postići gol u 30. minuti. Vodili su sve do 72. minute, kada je izjednačio Zvonimir Kožulj. Međutim. Plavi su u finišu utakmice postigli gol koji je poništen zbog navodnog ofsajda.

"Sramota je to što se dogodilo na utakmici, kad se ovakve stvari događaju sada, pitam se šta biti u drugom dijelu sezone", ogorčen je bio Turković.