Nogomet
3

Nedim Omerović: Situacija u klubu je utjecala na igrače, moramo stati iza njih

Piše: D. B.
Tuzlanska Sloboda je već četiri utakmice ne zna za pobjedu, a danas je u 10. kolu Premijer lige BiH doživjela drugi poraz uz dva remija. Trener Nedim Omerović nije krio veliko razočarenje.

Radnik je upisao pobjedu rezultatom 1:0 te je pokazao da uprkos odlasku nekoliko igrača, ali i trenera Slavka Petrovića, ostao veoma ozbiljna ekipa.

"Ne možemo biti zadovoljni, zaslužili smo barem jedan bod, jednostavno nismo imali sreće. Očigledno da je ova situacija u klubu i oko njega utjecala na igrače. Vidjet ćemo kako dalje", izjavio je Omerović.

U 11. kolu će Sloboda biti gost Sarajevu. Bit će težak zadatak "vaditi" se protiv Bordo ekipe.

"Proteklih osam dana je kod nas prošlo veoma turbulentno, radili smo i pripremali se za utakmicu. Ipak, moramo stati iza igrača, ohladiti glave, razgovarati i napraviti ambijent u kojem neće imati pritisak koji su imali. Sada je teško reći bilo šta", rekao je trener Slobode.

Prema današnjem protivniku je pokazao respekt.

"Radnik je čvrsta i dobra ekipa koja igra sigurno, imali su jednu šansu i mi smo primili gol. Sačuvali su prednost i želimo im sve najbolje. Imaju dobrog trenera koji zna šta hoće i to je najvažnije", završio je Omerović.

Sloboda se nalazi na šestom mjestu s 15 bodova, dok je Radnik drugi sa 18 bodova.