Nicolas Anelka
0

"Neću se predomisliti, s reprezentacijom je gotovo"

Totalsport
Nicolas Anelka (Foto: Reuters)
Nicolas Anelka (Foto: Reuters)
Chelseajev napadač Nicolas Anelka izjavio je da sigurno neće promjeniti svoju odluku o završetku karijere u francuskoj nogometnoj reprezentaciji, koju je donio tokom Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Napadač Chelseaja je, podsjetimo, na poluvremenu utakmice Francuska – Meksiko na Mundijalu vrijeđao tadašnjeg selektora Raymonda Domenecha zbog čega je i dobio izgon iz nacionalne vrste.

U augustu je kažnjen sa zabranom igranja na 18 sljedećih reprezentativnih utakmica. No, Anelka je i prije te kazne obavijestio javnost da više ne planira igrati za "tricolore". U razgovoru za France Soir podvukao je da se po tom pitanju ništa nije promijenilo.

"I službeno sam se oprostio od reprezentacije. Siguran sam 100% da se neću predomisliti. Nakon onoga što se dogodilo 19. juna u Knysni, nema nikakve šanse za moj povratak. Oni koji čitaju novine znaju da sam zatvorio to poglavlje", poručio je 31-godišnji napadač koji je, podsjetimo, nakon izrečene mu suspenzije od 18 utakmica u nacionalnom timu, podrugljivo komentirao rad Francuskog nogometnog saveza, čija mu je Disciplinska komisija odredila kaznu.

"To je hrpa klaunova, smiješni su. Drastično 'kažnjavaju' igrača koji ionako više ne želi igrati za reprezentaciju", tada je govorio.

"Oprostio sam se od francuske reprezentacije, ali ću i dalje igrati za 'plave'. No, samo u Chelseaju", zaključio je Anelka.