Alex Ferguson
0

"Neću pričati o Rooneyjevom privatnom životu"

Totalsport
Uoči subotnjeg gostovanja u prvenstvu na Goodison Parku kod Evertona, menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson odbio je dati bilo kakav komentar o aferi koja potresa njegovog najboljeg napadača Waynea Rooneyja.

"Slušajte, ne kanim raspravljati o privatnom životu bilo kojeg mog igrača. OK? Zabijte si to u glavu. Hvala vam lijepo", odbrusio je Ferguson.

Podsjećamo, Wayne Rooney bio je krajem proše sedmice suočen s teškim optužbama od jednog dijela ostvrskih medija. Ako je za vjerovati napisima u News of the Worldu i Sunday Mirroru, Rooney je prošle godine varao svoju suprugu Coleen s prostitutkom koju je plaćao oko 1000 funti po noći, a sve u vrijeme dok mu je supruga bila trudna.

U petak su supružnici Wayne i Coleen Rooney izdali zajedničko saopćenje za javnost, u kojem su od medija zatražili poštovanje privatnosti.

''Zadnjih šest dana bilo je izrazito bolno za nas i naše obitelji. Nama je nemoguće, kao što bi to bio slučaj s bilo kojom porodicom, riješiti probleme uslijed ovakve medijske hajke, s pozadinom tolikih neistinitih i nametljivih priča. Stoga molimo medije da poštuju našu privatnost i pravo naše porodice da o aktuelnim pitanjima raspravljamo u privatnim okvirima", stoji u saoćenju obitelji Rooney koje prenosi Sky News.