Javier Hernandez
0

"Neću prestati trčati u finalu"

Sarajevo-x.com
Napadač Manchester Uniteda, Javier Hernandez Chicharito, obećao je da neće ni jednog trenutka prestati trčati u utakmici finala Lige prvaka protiv Barcelone.

Barcelonini Lionel Messi i Pep Guardiola istakli su Meksikanca kao igrača od kojeg im prijeti najveća opasnost.

"Nevjerovatno je kada dobijete pohvale od takvih nogometnih veličina", kazao je 22-godišnjak.

Hernandez je postigao 20 pogodaka u svojoj prvoj sezoni na Old Trafordu, ali insistira na tome da nije opterećen postizanjem golova.

"Moja jedina opsesija je da dres oznojim do smrti", kazao je.

Meksički napadač tvrdi da ga ne brine to što je Barcelona proglašena favoritom da ponovi uspjeh iz finala 2009. godine.

"Barcelona je izvanredan tim koji igra prelijep nogomet. ali nismo ni mi u finalu slučajno. Nogomet je najnepredvidljivija igra na svijetu", dodao je.

Popularni Chicharito je postao redovan izbor menadžera Uniteda Sir Alexa Fergusona za prvih 11, ali priznaje da možda neće započeti utakmicu ako se ne bude uklopio u menadžerove zamisli.

"Da li ću započeti utakmicu je do menadžera. Igrao ili ne, ja sam sretan", izjavio je Meksikanac.

Hernandez je iznenadio mnoge, uključujući i svog menadžera, brzinom prilagodbe na englesku Premier ligu. On kaže da je za to zaslužno prisustvo njegove porodice i porodična atmosfera koja vlada na Old Trafordu.

"U najboljem sam klubu na svijetu. Svi u klubu vam uvijek pomažu i tretiraju vas kao da ste jedan od njih. Okolina vas ostavi na miru da se potpuno pripremite za utakmicu", zaključio je Chicharito.