Fabio Capello
0

"Nećemo samo na ime proći grupu"

Totalsport
Fabio Capello (Foto: Reuters)
Fabio Capello (Foto: Reuters)
Selektor engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello upozorava da Grupa C na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, u kojoj će njegovoj ekipi suparnici biti redom SAD, Alžir i Slovenija, uopće nije tako jednostavna kao što ''svi misle''.

"Nakon žrijeba su svi pričali kako je naša grupa lagana. No, najveća greška bila bi da pomislimo kako ćemo lako proći u nokaut-fazu samo zato što smo mi Engleska", izjavio je talijanski stručnjak za Eurosport, te prozborio pokoju riječ o svakom suparniku.

Krenuo je sa Sjedinjenim Državama, koje su u nogometu izrazito napredovale u zadnja dva desetljeća, pa danas mnogi američki reprezentativci igraju i u Premiershipu.

"Amerikanci su uvijek jako dobri na Svjetskim prvenstvima. Prošle godine sam ih gledao na Kupu konfederacija u Južnoafričkoj Republici, tamo su pobijedili Španiju, koja nije ''baš slaba ekipa''. Stoga SAD zaslužuju naš maksimalni respekt. Slovenija je, pak, eliminirala u kvalifikacijama vrhunsku selekciju kao što je Rusija. Igrali smo protiv Slovenije u prijateljskom dvoboju na Wembleyju. Pobijedili smo s 2-1, ali su nam zadali puno teškoća. Alžir je u kvalifikacijama eliminirao Egipat, koji je prvak Afrike".

Stoga je Capello zaključio:

"Bilo bi dobro da se svi malo spuste na zemlju. Nijedna utakmica u grupi neće nam biti lagana niti jednostavna. Svi suparnici su dobro organizirane ekipe, koje imaju dobre igrače".