Samuel Eto'o
0

Ne znam zašto sam prodat, i nije me ni briga

Totalsport
Barcelona je proslavila dolazak Zlatana Ibrahimovića na Camp Nouu, a Samuelu Eto'o koji je otišao u suprotnom smjeru, u Inter, nikako nije jasno zašto.

Priznao je kamerunski reprezentativni napadač da mu nije jasno zašto je došlo do transfera u kojem je on Primeru zamijenio Serijom A, odakle je Ibrahimović ispunio svoj san potpisom za evropske klupske prvake.

Eto'o je bio strijelac u finalu Lige prvaka, a kao dio napadačkog terceta Eto'o-Messi-Henry pomogao je ekipi da premaši granicu od 100 golova u sezoni.

Još prije početka prošle sezone Barcelonin trener Josep Guardiola želio je prodati Eto'a, no Kamerunac je u katalonskome klubu ostao još jednu sezonu. Nakon nje novu nije dočekao, prošlog je mjeseca postao napadač talijanskih prvaka.

  • Čekao sam da mi se objasni zbog čega sam prodan, no nisam dočekao razlog. Dugo sam čekao odgovor na to pitanje, međutim, sada me on više ne zanima. Za mene je ta priča završena.

  • Nikada ne bih kritizirao trenera koji dovede igrača koji je bolji od mene. Međutim, broji se ono s terena, a dok se ne dokaže suprotno, ja sam taj koji bi trebao igrati svake nedjelje - kazao je Kamerunac ujedno naglasivši kako je Jose Mourinho bio najveći magnet njegova dolaska u Inter:

  • Trener me želio nekoliko sezona. Nakon dva-tri telefonska razgovora odluka o dolasku bila je laka.