Dieter Hoeneß
0

"Ne želim još jedno ljeto potrošiti na Džeku"

Totalsport
Dieter Hoeneß
Dieter Hoeneß
Dieter Hoeneß, sportski direktor Wolfsburga, za Kicker je po ko zna koji put govorio o 24-godišnjem bosanskohercegovačkom nogometnom reprezentativcu Edinu Džeki.

Saga o napadaču Wolfsburga i najboljem strijelcu tog kluba traje već duže vrijeme. Prije godinu i po se kao prvi mogući klub-kupac pojavio Milan koji je, potom, prilično dugo bio stalno na pragu Wolfsburga i Džeke. No, taj se transfer nije ostvario, kao što ničim nisu urodile ni kasnije želje Manchester Cityja, Chelseaja ili, pak, Juventusa da dovedu ovog napadača.

"Ne želim još jedno ljeto potrošiti na priču o Edinu Džeki. Ta priča je završena, a Džeki se očigledno neće ostvariti san. Dakle, on ostaje s nama, to je 100 posto sigurno. Prvog dana jula, u 10 sati, Džeko se mora kao i svi ostali naši igrači pojaviti na sastanku kojeg će voditi naš novi trener Steve McClaren", rekao je Hoeneß.

Novinar Kickera je upitao sportskog direktora kako će se postaviti ako se ipak pojavi kupac koji je spreman iskeširati postavljenu cifru od 40 miliona eura.

"Takvo što definitivno nećemo zanemariti. Ako se neko takav pojavi razgovarat ćemo, ali nije mi jednostavno konkretno odgovoriti na to vaše pitanje", zaključio je sportski direktor Wolfsburga.