Rivaldo
0

"Ne vraćam se u Primeru"

Totalsport
Najbolji nogometaš svijeta iz 1999. godine u izboru FIFA-e i France Footballa, Brazilac Rivaldo, odbacio je medijska nagađanja da se vraća aktivnom takmičarskom ritmu u sklopu španskog prvenstva.

Naime, dugo su vremena danas 38-godišnjeg Rivalda, španski i brazilski mediji povezivali s transferom u Mallorcu ili u redove Mogi Mirima, kluba iz Sao Paula u kojem obnaša predsjedničku dužnost, ali to se zasad ipak neće dogoditi.

Rivaldo, koji je posljednje dvije sezone proveo u uzbekistanskom Bunyodkoru, insistira da je njegova veza s Mallorcom i Mogi Mirimom isključivo poslovne prirode.

"Ista se stvar dogodi kada sam ili u Brazilu ili na Mallorci. Trenutno rješavam neke birokratske stvari s Bunyodkorom, a u Brazilu boravim da bih razvio poslovnu saradnju Mogi Mirima i Mallorce (vezanu uz razmjenu igrača). Kako sam sada svaki dan u klubu (Mogi Mirimu) počelo se govorkati da ću za njega zaigrati. Mogao bih zaigrati za njega bez problema, ali trenutno su informacije da ću to učiniti netačne", rekao je Rivaldo, koji trenutno ima status slobodnog agenta.

Za Mogi Mirim Rivaldo je već igrao sezone 1992/93, a osim njega branio je između ostalih i boje Corinthiansa, Palmeirasa, Deportivo La Corune, Barcelone, Milana, Olympiacosa i AEK-a. Za brazilsku reprezentaciju je postigao 34 gola u 74 utakmice.