Leo Messi o SP-u
0

"Ne vidim nikoga jačeg od Argentine"

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AP)
Lionel Messi (Foto: AP)
Nogometna reprezentacija Argentine s mukom je prošla južnoameričke kvalifikacije za dolazak na Svjetsko prvenstvo i možda baš tako sa sebe skinula teret favorita takmičenja u Južnoafričkoj Republici.

Borba za svjetski naslov na jugu "Crnog kontinenta" odvijat će se od 11. do juna do 11. jula, a reprezentaciju Diega Maradone na terenu će predvoditi najbolji nogometaš današnjice, Barcelonin genijalac Lionel Messi.

Uprkos teško izborenom nastupu na Mundijalu, Messi u presjeku drugih reprezentacija-sudionica svjetske smotre ne vidi ekipu koja je od Argentine jača.

"Gledano po mjestima u timu ne postoji reprezentacija koja je od nas bolja", siguran je Messi, na kojeg mnogi sunarodnjaci polažu nade da ponovi uspjeh izabrane vrste iz 1978. i 1986. godine, kada su Argentinci okrunjeni svjetskim prvacima.

Također, mnogo je onih koji mu predbacuju slabije igre za Maradoninu ekipu u odnosu na one koje pruža u katalonskom klubu.

"Nemam se ja šta dokazivati. Ovdje sam stigao kako bih napravio dobar posao, kako za sebe, tako i za reprezentaciju", odgovara Messi.