Leonardo
0

"Ne tražim posao već ganjam svoj san"

Totalsport
Leonardo
Leonardo
Igru brazilske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu, kao i svoj stav o preuzimanju selektorskog posla, s talijanskim medijima podijelio je bivši trener Milana, Leonardo.

Podsjetimo da je selektorska klupa brazilske nogometne reprezentacije ostala prazna nakon što je Carlos Dunga po isteku mandata i poraza u četvrtfinalu SP-a s nje odstupio. Leonarda se već dulje vrijeme spominje kao izgledni kandidat za mandat na poželjnoj klupi, a hoće li ga i dobiti znat će se ubrzo.

"Mislim da Brazil nije igrao loše. Grupnu fazu takmičenja okončali smo s dvije pobjede i remijem 0-0 protiv Portugala u utakmici koja je odlučivala o prvom mjestu u skupini. Uslijedila je pobjeda protiv Čilea, a potom i sjajno prvo poluvrijeme protiv Holandije. Šteta je samo što je u njemu postignut tek jedan gol", podsjetio je Leonardo.

Inače, Holandija je s 2-1 bila bolja u toj utakmici.

"Jedino negativno što bih primijetio jest da se Brazil nije znao nositi sa teškim situacijama. Ukupno gledajući ta ekipa nije bila briljantna, ali je bila kompetitivna."

Na upit je li ostao iznenađen što u reprezentaciju nisu pozvani njegovi igrači Ronaldinho i Pato, bivši Milanov trener je kazao:

"Imamo direktan odnos. Ne zato što su oni Brazilci, već stoga što su važni nogometaši. Iza Ronaldinha je godina iskupljenja, lijepo je bilo vidjeti ga da se vratio na visok nivo."

O mogućem preuzimanju brazilske klupe dodao je:

"Zaista ništa ne znam. Nisam pričao ni sa kime iz saveza, pa sva saznanja na tu temu imam isključivo iz medija. Pred nama su važne godine, tu je i organizacija SP-a 2014., na što smo čekali 64 godine. Ne znam je li bolje na moguću ponudu o selektorskom poslu odgovoriti pozitivno ili ne. Ne tražim ja posao već ganjam svoj san. Stoga sam i raspoloživ za razgovor na tu temu. Ne postanem li selektor Brazila odlučit ću što dalje."