Fernando Torres
0

"Ne sviđa mi se što je Španija uvijek favorit"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Fernando Torres je jedan od ključnih igrača svih uspjeha španske nogometne reprezentacije, aktuelnih evropskih prvaka, u posljednje vrijeme.

Torres će zajedno s Davidom Villom u napadu predvoditi popularnu "furiju" i na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine u Južnoafričkoj Republici, jer se Španija već plasirala na to takmičenje obavivši dosad besprijekorno evropske kvalifikacije.

No, napadaču Liverpoola se ne sviđa situacija u kojoj se našla njegova zemlja, koja je favorit u gotovo svakoj utakmici koju igra.

  • Ljepše je bilo kada smo došli na Evropsko prvenstvo gdje smo bili favorit iz sjene. Tada su rijetki računali kako bi mogli postati prvaci. Sadašnja situacija je teža i više me lično pritišće. Uvijek i bilo gdje se od nas očekuje da pobijedimo - rekao je Torres.

  • Kada smo nastupali na Kupu konfederacija, osjetili smo kako jedan dan može biti poguban. To će biti opasnost i na Svjetskom prvenstvu, gdje se loši dani skupo plaćaju. Mi tamo odlazimo kao jedni od favorita, a to može jedino povećati pritisak na nas - zaključio je Torres.