Vedad Ibišević
0

"Ne smijemo postavljati previsoke ciljeve"

Totalsport
Vedad Ibišević
Vedad Ibišević
Bosanskohercegovački nogometaš Vedad Ibišević, koji je punih šest mjeseci pauzirao zbog povrede, uživa na pripremama svoga Hoffenheima u okolini Salzburga.

Ibišević je prije nekoliko dana postigao prvi pogodak nakon stanke u prijateljskoj utakmici protiv Germania Forsta, a i na svakom se treningu na pripremama vidi koliko mu je nedostajao nogomet.

  • Gladan sam igre i nadam se da ću protiv Bayerna, na startu novog prvenstva, biti u udarnoj postavi - izjavio je sjajni napadač za Aachener Zeitung.

Ibišević je prije povrede ligamenta desnog koljena u prvom dijelu prošlog njemačkog prvenstva postigao čak 18 pogodaka i bio vodeći strijelac lige, a prvo je mjesto držao i Hoffenheim. Međutim, ne misli da će mu to biti teret u novoj sezoni.

  • Nisam pod pritiskom da moram to ponoviti. Kada šest mjeseci pauzirate, sretni ste što samo možete svakodnevno trenirati. Želim jedino ostati zdrav.

Činjenicu da je izdržao dugo razdoblje oporavka Ibišević zahvaljuje svojoj jakoj volji.

  • Silno sam htio ponovno zaigrati u Bundesligi. Znao sam šta činiti, skoncentrisao sam se na male korake - objašnjava jaki adut selektora Ćire Blaževića i klupskog trenera Ralfa Rangnicka.

Ibišević je u međuvremenu produžio ugovor s klubom do 2013., a veseli ga i dolazak novih igrača među kojima se posebno ističe hrvatski branič Josip Šimunić.

  • Produženje ugovora mi je važno jer mi je dalo sigurnost, a s novim smo igračima dobili dodatnu kvalitetu - rekao je Ibišević koji je za kraj razgovora za Aachener Zeitung dao svoj recept za uspjeh u novoj sezoni.

  • Prošle godine smo prvi dio sezone odigrali znatno bolje jer nismo sebi postavljali nikakve velike ciljeve. To iskustvo trebamo iskoristiti i misliti samo na prvu sljedeću utakmicu, bez postavljanja previsokih ciljeva.