Xabi Alonso
0

"Ne smijemo mijenjati naš stil"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Španske nogometaše su mnogi bili spremni proglasiti možda i prvim favoritom na aktualnom Svjetskom prvenstvu, na jugu Afrike.

No, start evropskih prvaka nije bio impresivan. U 1. kolu grupe H pobijedila ih je Švicarska 1-0, iako je Španija imala prevlast na terenu, prednjačila je u šansama, ali ih i promašivala.

Određeni dijelovi utakmice su ponovno bili "lijepi za oko" kada je Španija u pitanju, no konkretnosti je definitivno nedostajalo.

"Mislim da ne smijemo mijenjati naš stil igre kako bi došli do rezultata. Mi smo Španija, ekipa koja je navikla gledatelje na određeni nogomet. Tehnički smo odlični, sitni vez, te brza i brojna dodavanja su naš imidž. I ne samo to, drugačije ni ne znamo igrati", rekao je Xabi Alonso koji je na ogledu protiv Švicarske topovski uzdrmao prečku.

"Ne bi smjeli suditi po jednoj utakmici. Porazi su sastavni dio sporta i trebamo prihvatiti poraz kao nešto normalno. No, imam dojam da bi tek sad grdno pogriješili kada bi mijenjali naš stil igre. Nastavljamo dalje s nadom da će biti bolje u nastavku prvenstva".