Arsene Wenger
0

"Ne slažem se s onim što priča Mourinho"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Jose Mourinho, trener madridskog Real, bez ustručavanja je iznio medijima svoje mišljenje o Barceloni, a nakon prve polufinalne utakmice Lige prvaka na Santiago Bernabeu.

Barcelona je pobijedila Real s 2-0, a utakmicu je usmjerio događaj iz 62. minute kada je igrač Reala Pepe zbog grubog starta zaradio crveni karton. Trener Jose Mourinho je nakon ironične mimike poslije toga također pocrvenio, a "pobijesnio" je na konferenciji za novinare gdje je napao sudije, ali podsjetio i na historiju kada je u Ligi prvaka Barcelona također imala sudijsku naklonost. Sve je "upakovao" u protežiranje Barcelone u ovom evropskom takmičenju.

Ove godine je u osmini finala Barcelona pobijedila Arsenal, a tada je i trener londonske ekipe Arsene Wenger imao itekakvog prigovora na suđenje. No, toliko daleko kao Mourinho ne želi otići.

"Da, ispada da se posložilo tako da je Barcelona dobila nekoliko sumnjivih trenutaka u Ligi prvaka na svoju stranu ove sezone. Međutim, ne mogu nikako podržati teoriju Mourinha da iza svega stoji dogovor i neki viši scenarij", rekao je Wenger i dodao:

"Shvaćam i Mourinha. To je bila važna utakmica, ostao je bez igrača, tada se utakmica prelomila i naravno da je bio vruć poslije svega. Ipak, malo je žestoko komentarisao sve to", završio je Wenger.