Carlo Ancelotti
0

"Ne osjećam pritisak od otkaza"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U utorak će nogometaši Chelseaja imati tešku misiju. Gostuju na Old Traffordu kod Manchester Uniteda i ako žele u polufinale Lige prvaka moraju nadoknaditi 1-0 poraz sa svog travnjaka.

Dakako, u ogledima ova dva engleska nogometna giganta je sve moguće, no sasvim je realno proglasiti Manchester United za papirnatog favorita prije uzvratnih 90 minuta.

Isto tako, neki engleski mediji pišu da je taj ogled u utorak od velikog značaja za trenera Chelseaja Carla Ancelottija. Naime, moguće ispadanja bi mu moglo donijeti i otkaz na mjestu gdje trenutno sjedi.

"Ne, ne osjećam pritisak od otkaza. Osjećam samo jaku, ali pozitivnu nervozu prije ove utakmice. Mečevi protiv Manchester Uniteda su posebni, a sve dobiva na snazi ako se zna da igramo za polufinale Lige prvaka", rekao je Ancelotti i dodao:

"I moji igrači su pozitivno nervozni. Ovakve utakmice iz vas izvlače ono najbolje. Oni, pa tako i ja, smo puno puta igrali slične utakmice. Nismo novi u ovome i radujemo se da možemo ostvariti veliki rezultat".