Arsene Wenger
0

"Ne možemo sebi priuštiti da kupimo Ronalda"

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Menadžer nogometaša Arsenala Arsene Wenger najavio je da njegov klub u narednom prijelaznom roku neće trošiti veliki novac na pojačanja.

U zadnjih šest utakmica u Premiershipu, Arsenal je samo jednom pobijedio, a čak pet puta je odigrao neriješeno. Sada zaostaje za Manchester Unitedom za šest bodova, a na drugom mjestu preskočio ga je Chelsea, koji ima 64 boda, koliko i "topnici".

Mnogi smatraju da je time izgubljena još jedna prilika da Arsenal napokon osvoji naslov prvaka, ali Wenger se s time ne slaže.

"Još uvijek možemo dobiti sve utakmice sezone, uključujući i onu protiv Manchester Uniteda na našem stadionu 1. maja. Manchester može gubiti bodove i na drugim utakmicama. Još možemo do naslova, ali sada razmišljamo samo o prvoj sljedećoj utakmici, protiv Boltona u nedjelju", kaže francuski stručnjak.

Navodno je Wenger dobio na raspolaganje 40 miliona funti za dovođenje pojačanja na ljeto…

"Uvijek imate osjećaj da vam trebaju novi i još bolji igrači. No, ako se osvrnete na naše predstave ove sezone, ne možete zaključiti da nam trebaju neke drastične promjene u sastavu. To bi bilo sasvim bedasto. Nažalost, živimo u svijetu u kojem se drugo mjesto tretira kao potpuno smeće. Takva su moderna vremena, ali to nije tako. Mi želimo da nam napreduju igrači koje već imamo u sastavu, jer sebi ne možemo priuštiti da kupimo Ronalda za 85 miliona funti. Stoga stvaramo tim od igrača koje već imamo, to je naša filozofija", zaključio je Wenger.